Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Afera konzultantica: besplatno savjetovanje za članove ZEF-a

Ne, ne prodajemo Zepter ni životno osiguranje

Iako se često čuje kako ništa na svijetu nije besplatno, pa tako ni savjeti, odlučili smo staviti tu tezu na test. Svim članovima ZEF-a nudimo besplatno savjetovanje u području dizajna, komunikacija, internetskih stranica, web i mobilnih aplikacija. Pošto ovaj tip programa nije uobičajen, osjećamo važnim reći kako se ne radi o prodajnom triku, dilanju Zepter posuđa ili životnog osiguranja. Sudjelovanje je besplatno i bez ikakve obaveze. Nećemo vam nuditi naše usluge, samo znanje i iskustvo. Naravno, nećemo se opirati ako netko poželi surađivati s nama. Prije svega, zanima nas opipati puls unutar ZEF-a, čuti i vidjeti s kakvim problemima se bavite, osjetiti potencijal sustava u kojem i sami sudjelujemo.

Ako ste u dilemi kako najbolje nastupiti online, razmišljate o novim idejama i inovacijama, želite porazgovarati o tome što se isplati a što ne, treba vam procjena vaših postojećih resursa, ili nešto sasvim deseto iz područja komunikacija i tehnologije - prijavite se za savjetovanje!

Važna napomena (25.10.2017.): svi termini su popunjeni. Možete se i dalje prijaviti za savjetovanje ali za termine koje ćemo otvoriti u 2018. godini. Hvala na interesu!

U periodu od 1.11. do 15.12. obaviti ćemo ukupno sedam savjetovanja, po ključu "tko prvi, njemu stolica". Individualna savjetovanja održavat će se u živo u našem uredu u Zagrebu, ili putem interneta za sudionike iz drugih gradova. Predviđeno vrijeme trajanja je jedan sat, a pored usmenog savjetovanja sudionici će dobiti i naknadnu bilješku sa zaključcima, prijedlozima i dodatnim materijalima. Zamislili smo da to bude jednostavno, agilno, nepretenciozno.

U aferi konzultantica skandal je bio u tome što se pojavio sukob interesa. Kod ovog programa, sukob interesa je evidentan. Svima nam je u interesu da projekti članica i članova ZEF-a budu na što višoj komunikacijskoj i tehničkoj razini. Nema govora o aferi, samo o suradnji.

Tim

Branimir Šloser - programer i aktivist. Kroz višegodišnji angažman na komercijalnim i nekomercijalnim projektima stekao je iskustvo i operativne vještine za provođenje kompleksnih tehničkih zadataka. Zainteresiran je za open source projekte te prati i uvodi nove tehnologije ali bez fascinacije novitetima. Zagovara primjereno korištenje tehnologije u skladu s potrebama projekta. Među ostalim član je NK Zagreb 041.

Barbara Majnarić - dizajnerica. Predana kreativnim i uzbudljivim idejama koje će zaokružiti svaku inicijativu u kompaktnu cjelinu. Inspiraciju pronalazi u glazbi, plesu, uradi sam(a) projektima.

Katerina Duda - multimedijska umjetnica. Radi s filmom i videom, fotografijom, akcijama i intervencijama u javnom prostoru, onime što se naziva društvenom praksom u umjetnosti. Što dalje od galerijske bijele kocke, to bliže dokumentarnom i svakodnevnom, organiziranju i stvaranju situacija. Vjeruje da je sve navedeno, korisno znanje za praktičnu primjenu u zadrugarskom svijetu. Aktivna je u nekoliko inicijativa, najviše kao članica Mreže antifašistkinja Zagreba.

Davorin Kremenjaš - stručnjak za serverska rješenja i baze podataka. Inženjer po vokaciji, humanist po uvjerenju. Savršen kadar za STEM ali i svaku drugu revoluciju. S obzirom na kilometražu i vrijeme provedeno u velikim radnim organizacijama, ne plaše ga složeni tehnički sustavi.

Marko Vuković - kameleon, programer, dizajner, strateg. Već dvadesetak godina aktivno djeluje u produkciji interaktivnih medija. Profesionalno se oduvijek pronalazi na sjecištu tehnologije i komunikacija trudeći se graditi pametne digitalne sustave. Stekao je iskustvo radeći u različitim sferama, od Sabora i ministarstava, preko banaka i korporacija, do nevladinih i umjetničkih organizacija.

Prijavite se za savjetovanje.

Važna napomena (25.10.2017.): svi termini su popunjeni. Možete se i dalje prijaviti za savjetovanje ali za termine koje ćemo otvoriti u 2018. godini. Hvala na interesu!